Ziua Internationala a Nonviolentei in scoli, sarbatorita de Ionut Puca si Tanculetul Ionut Iancu la Liceul Voltaire

Ziua Internationala a Nonviolentei in scoli, sarbatorita de Ionut Puca si Tanculetul Ionut Iancu la Liceul Voltaire


Ziua internationala pentru nonviolenta in scoli este marcata, anual, la data de 30 ianuarie, in scolile din intreaga lume, la aniversarea mortii lui Mahatma Gandhi, simbolul nonviolentei in lume. Ziua pledeaza pentru o educatie permanenta in armonie, toleranta, solidaritate, respect pentru drepturile omului, nonviolenta si pace.

„NONVIOLENȚA ÎN ȘCOLI – ȘCOALA FĂRĂ BULLYING!” și „CONTează PE SPORT în lupta împotriva BULLYINGULUI!” a continuat la Liceul Voltaire, în cadrul proiectului educațional „SPORTUL, ANTIDOT PENTRU VIOLENŢĂ ȘI DISCRIMINARE”, în colaborare cu Asociația Visuri de Om Mare, și Cluburile Sportive SCM Craiova și Power Gym Craiova.
Cu aceasta ocazie a fost sarbatorita Ziua Internationala a Nonviolentei in scoli..
La eveniment au participat antrenorul Ionut Puca si sportivii Alin Ionut Iancu si Robert Bucataru…

Osman Maria Magdalena, Vicepresedintele ASOCIAŢIEI VISURI DE OM MARE si Profesor al Liceului Voltaire, a fost anfitrinul acestui eveniment.
Antrenorul Ionut Puca a discutat cateva aspecte legate despre autocontrol si autodisciplina in prevenirea si combaterea ANTIBULLYINGULUI si a violentei in scoli prin intermediul unui mod de viata sanatos si anume sportul.

Robert Bucataru, elev al Liceului Voltaire dar si Sportiv la SCM Craiova și Power Gym Craiova, a tinut sa vorbeasca colegilor despre importanta sportului si a alimentatiei ..

Tanculetul Ionut Iancu si-a prezentat o parte din activitatea de sportiv profesionist dar a avut cateva sfaturi pentru cei prezenti .. Chiar el a fost victima BULLYINGULUI din scoala si aceasta a fost unul din motivele care au dus ca acesta sa aleaga sportul ..

Un alt moment important al acestei intalniri a fost prezenta doamnei prof.dr. Loredana Popi, directorul Liceului Voltaire.
Doamna Loredana Popi a vorbit despre importanta sportului si a indemnat pe cei prezenti sa faca sport …

Tanculetul Ionut Iancu si antrenorul Ionut Puca au facut o mica demonstratie elevilor cu explicatii necesare pentru a intelege importanta sportului in dezvoltarea personala